DPDLG logo

DE | RO

Contact: Str. Motilor Nr.11, Cluj-Napoca |  Email:
banner dpdlg

Subcategorii

Specializarea

 

PEDAGOGIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PRIMAR ȘI PREȘCOLAR

(LINIA GERMANĂ)

 

 

Din anul academic 1999/2000 a revenit universităţilor sarcina de a pregăti viitorii învăţători şi învăţătoare. Pentru a îndeplini această sarcină, Universitatea Babeş-Bolyai a introdus specializarea acreditată în limba germană dedicată pregătirii profesionale a învăţătorilor și educatorilor, specializare care este coordonată de Departamentul de Pedagogie și Didactică în Limba Germană. Diploma este recunoscută şi în străinătate.
Cursurile interactive, workshopurile, proiectele și activitățile extracurriculare sunt specifice specializării “Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar”/ linia germană. Studenții au posibilitatea de a beneficia de burse (DAAD, Erasmus) în străinătate.

COLABORĂRI: Specializarea oferă posibilitatea de a studia și la universitățile partenere: Universitatea Pedagogică Ludwigsburg/ Germania, Universitatea Koblenz-Landau/ Germania, Universitatea Regensburg/ Germania, Universitatea Wuppertal/ Germania, Universitatea Pedagogică Schwäbisch-Gmünd/ Germania, Universitatea Pedagogică Zürich/ Elveția
Universitatea Kärnten/ Austria

POSIBILITĂȚI DE ANGAJARE: Profesor PIPP la școlile și grădinițele cu limba de predare germană. Studiile de licență durează 6 semestre. Cursurile se desfășoară în limba germană, iar diploma este recunoscută la nivel internațional.

CUNOŞTINŢE DE LIMBA GERMANĂ: la nivel minim B2 conform CER (Sprachdiplom, TestDaF sau examenul de limba germană de la înscrierea la facultate)

 

Conținuturi

Legatura dintre teorie și practică este asigurată de o serie de discipline din domeniile:

-    Psihologie

-    Pedagogie

-    Didactici de specialitate (germană, matematică, istorie, muzică, educație plastică, geografie șamd.)

-    Practică pedagogică

Particularitățile ofertei noastre educaționale cuprind:

-    Educație prin teatru

-    Pedagogie muzeala

-    Învățarea interculturală

-    Dezvoltarea vorbirii

-    Gândire critică

 

© DPDDS – Department für Pädagogik und Didaktik in Deutscher Sprache

Web-Design: Digital Studio